Știri

INFO. După cât timp se prescriu amenzile de circulaţie!

Prescrierea amenzilor de circulaţie este prevăzută în Codul de procedură fiscală. Amenzile contravenţionale, aici fiind incluse şi cele rutiere, trebuie executate silit în lipsa plăţii într-o anume perioadă de timp, altfel statul îşi poate dreaptul de a face acest lucru.

Astfel, potrivit legii, în cazul în care primiţi o amendă contravenţională, organul care poate să vă execute silit trebuie să o facă în maximum cinci ani. Trebuie menţionat că termenul de prescripţie nu curge de la momentul aplicării sancţiunii contravenţionale, ci de la data de 1 ianuarie a anului următor.

Dacă aţi primit o amendă pe 23 martie 2018, termenul de prescripţie va începe să curgă de la 1 ianuarie 2019.

Potrivit Avocatnet.ro, legea prevede anumite cazuri de suspendare şi de întrerupere a termenului de prescripţie. Suspendarea înseamnă că, pentru o perioadă, termenul nu mai curge, urmând să îşi reia cursul, ulterior. Pe de altă parte, întreruperea, dacă operează, duce la o nouă curgere a termenului. Un exemplu de suspendare este sustragerea bunurilor şi veniturilor debitorului de la executarea silită.

Altcumva, exemple de întrerupere a termenului de prescripţie sunt: îndepliniriea de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de plată a obligaţiei prevăzute în titlul executoriu ori a recunoaşterii în orice alt mod a datoriei sau îndeplinirea, în cursul executării silite, a unui act de executare silită.

Sursa: digi24.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INFO. După cât timp se prescriu amenzile de circulaţie!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button