Știri

INFO. S-a propus legalizarea bacsisului! Va fi trecut pe nota de plata

Legalizarea bacşişului, care va fi fiscalizat şi care va putea fi încasat de angajaţii din industria horeca, va fi posibilă în urma unei iniţiative a patronatelor din Turism, susţinută de Ministerul Finanţelor.

„Bacşişul va fi opţional, nu obligatoriu, iar banii vor ajunge la cei ce prestează serviciile şi nu la antreprenori. Avantajele vor fi şi pentru stat”, spune Dragoş Anastasiu, Tourism Task Force.

Măsura va duce la creşterea veniturilor angajaţilor din industria ospitalităţii şi la stabilizarea forţei de muncă, a adăugat Dragoş Petrescu, Entrepreneurship Task Force.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a discutat măsura cu reprezentanţii din industrie, spune că măsura este o practică europeană. „Legalizarea bacşişului este o practică europeană, nu ştiu dacă sunt maximum două ţări care nu o implementează”, a spus ministrul. Teodorovici spune că reglementarea bacşişului sprijină angajaţii din sector şi creează un mediu reglementat.

Noua reglementare face posibilă şi plata bacşişului cu cardul, care astăzi reprezintă 50% din plăţile care se fac în restaurante. Ulterior, firmele din domeniu vor vira banii din bacşiş angajaţilor, care ar putea ajunge chiar la o dublare a veniturilor, spun antreprenorii.

Sumele din bacşiş vor fi impozitate cu 10%, dar ies din sfera TVA pentru că nu reprezintă bunuri sau servicii.

Sursa: mediafax.ro / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INFO. S-a propus legalizarea bacsisului! Va fi trecut pe nota de plata

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button