Știri

INFO. Se introduce 114 – un nou număr de urgență in România!

Un nou număr de urgență va apărea în curând, potrivit unui proiect legislativ ce a fost pus recent în dezbatere publică de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

La noul număr de urgență, respectiv 114, se vor transmite automat date de localizare a telefonului mobil.

Măsura introducerii unui nou număr de urgență se regăsește într-un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului, document ce a fost publicat în dezbatere publică pe website-ul MCSI și care are nevoie, pentru a se putea aplica, de adoptarea la Guvern și de publicarea în Monitorul Oficial.

Inițiativa legislativă prevede introducerea unui nou număr de urgență, și anume 114, număr care, alături de numărul de urgență 112, va ajuta la rezolvarea situațiilor ce implică intervenții urgente.

Mai exact, noul număr de urgență va recepționa de la telefonul unei persoane mesaje ce conțin informații de localizare a respectivului terminal telefonic. Mesajele se vor trimite automat către numărul unic 114, fără ca deținătorul telefonului să fie nevoit să facă ceva, iar costurile legate de transmiterea acestor mesaje vor fi suportate de către operatorii de telefonie mobilă, nu de proprietarul telefonului.

Sursa: protv.ro

Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INFO. Se introduce 114 – un nou număr de urgență in România!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button