Știri

Informatia tinuta „la secret” dezvaluie alte nereguli grave! Bolnavii de cancer din Mures, inca fara posibilitate de tratament! – Partea 2

La doar 24 de ore dupa ce am publicat materialul – INUMAN! Viata bolnavilor de cancer, in pericol: singurul aparat de radioterapie din Mures este DEFECT! – cu informatia tinuta bine „la secret” de directorii „competenti” de la Spitalul Judetean Mures, iata ca acestia au comandat rapid piesele necesare pentru reparatia unicului aparat de radioterapie din judetul Mures, atat de vital bolnavilor de cancer.

Astazi, directorul SCJM, Dan Simpalean, a iesit cu o declaratie publica in care face precizari cu privire la situatia semnalata de noi. Un lucru foarte bun este ca a comandat piesele, acestea vor ajunge in perioada urmatoare, dar continua sa minta prin omisiune, nespunand ca pentru achizitia acestor piese au fost facute solicitari din partea sectiei de oncologie in repetate randuri in ultimul an de zile, din pacate fara efect pana la publicarea materialului nostru.

„Comenzile s-au făcut, aşteptăm să ajungă piesele, o parte din SUA, o parte din Europa, este un aparat foarte vechi şi am investit în el undeva la 8 miliarde de lei (lei vechi, n.r.) în ultimii 4 ani. Ce se poate reprograma, reprogramăm, ce nu, dirijăm către alte centre. Nu depinde de noi, noi încercăm să mişcăm cât de repede, în condiţiile birocraţiei actuale din România. Spitalul nostru este cuprins pe listă de Ministerul Sănătăţii, în programul derulat prin intermediul Băncii Mondiale, şi vom primi un aparat nou. Am început deja procedurile pentru construcţia noului buncăr, anul acesta pornim construcţia noului buncăr iar aparatul va fi livrat de către Ministerul Sănătăţii anul viitor”, a declarat presei managerul SCJ Mureş, Dan Sîmpălean.

O alta minciuna prin omisiune este cea referitoare la constructia buncarului si a unui nou aparat de radioterapie. Mai exact, uita sa spuna ca vorbeste de o poveste veche, de prin 2017, ramasa la stadiu de proiect futurist, avand in vedere ca vorbim de o „afacere” prin prisma persoanelor implicate.

Da, exista un proiect cu finantare de la CJ Mures, dar, revenind la „afacere si persoane implicate”, trebuie sa va spunem ca vorbim de un sereleu din Tîrgu Mureș, Mansart Corporate, administrat de Șerban Pop, fost șef de achiziții al UMF și frate al lui Cosmin Pop, bunul prieten al primarului Dorin Florea, care controlează firma de construcții Romur SA.

Pe scurt, fratele prietenului primarului, Serban, se ocupa de proiectare. El are contracte obtinute cu CJ Mures si nu numai. Cei de la CJ Mures au alocat cam 1 milion de EURO pentru noul buncar, doar ca nu s-a prezentat nici o firma, deoarece in acest fel ei au putut sa ii convinga pe cei de la CJ Mures ca nu ajung un milion de euro, ci trebuie sa mai adauge inca 250.000 euro.

Important de precizat ca initial firma Mansart Corporate SRL a ofertat pentru acel milion de euro, doar ca dupa aceea au spus CJ ului ca au gresit. ? Au repetat licitatia si nu s-a mai prezentat nimeni, iar asa au reusit sa obtina inca un milion de lei in plus.

Pe larg, „afacerea buncar” este documentata si publicata de jurnalistul Catalin Vischi, de la msnews.ro aici: INVESTIGAȚIE – Încurcați în milioane: Afacerea „Buncărul” și „băieții deștepți” din construcțiile mureșene.

In final, va spunem cu parere de rau ca bolnavii de cancer si nu numai, vor mai avea mult de suferit din cauza acestor manageri incompetenti. Cum bine puteti vedea in linkurile de mai jos, noi am aflat si publicat cateva din lucrurile grave care se intampla la Spitalul Clinic Judetean Mures. In mare parte, doar in urma materialelor publicate, problemele au fost cat de cat remediate. Intrebarea este oare cate nenorociri se/s-au mai intamplat si de care noi nu am reusit sa aflam?!

MS /  Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Informatia tinuta „la secret” dezvaluie alte nereguli grave! Bolnavii de cancer din Mures, inca fara posibilitate de tratament! – Partea 2

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button