Știri

JENANT. Leonard Azamfirei vrea la conducere mai mult decât stau cei de la universități precum Harvard sau Sorbona!?

Deși legea permite să fii în fruntea universităților doar pentru două mandate “întregi”, șefii acestora folosesc un subterfugiu: se suspendă pentru o lună, astfel încât mandatul să nu fie “întreg”. Pentru suspendare folosesc călătoriile de studiu, în țări exotice, multe fără performanțe academice, scrie libertatea.ro

5 rectori s-au suspendat o lună din funcție, ca să plece în delegații MAE în destinaţii exotice ca Maldive, Burundi sau Capul Verde.  Alți doi s-au suspendat, tot pentru o lună, ca să predea în China sau să facă activitate de consilier în Bosnia Herțegovina.

Toți șapte încearcă să fenteze Legea Educației, care spune că o persoană poate candida doar pentru “două mandate succesive, complete”, deci de câte 4 ani.

Asta ar însemna, în total, 12 ani la conducerea universităților. Mai mult decât stau rectorii la universități precum Harvard, Sorbona sau College of London.

Printre cei 7 se numără și Leonard Azamfirei, rectorul Universității din Târgu Mureș…

Azamfirei s-a suspendat din funcția de rector între 27 aprilie 2018 și 2 iunie 2018, adică într-o perioadă diferită față de cea în care s-a desfășurat delegația din Maldive. Contactat de Libertatea, Azamfirei a declarat că nu știe dacă va candida pentru al treilea mandat de rector. Universitarul a explicat că s-a suspendat pentru a putea merge într-un turneu internațional, organizat de Ministerul de Externe.

Azamfirei este controversat la UMF Târgu Mureş, deoarece a refuzat constant înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară şi totuşi a anunţat recent derularea unui program în limba engleză, gest considerat sfidător de linia maghiară a universităţii.

Foto – Delegația din Maldive: 1. Marilen Pintea, 2. Sorin Cîmpeanu, 3. Leonard Azamfirei 4. Ioan Vasile Abrudan…

Citeşte întreaga ştire: Șapte rectori și-au câștigat dreptul la al treilea mandat, interzis prin lege, folosind călătorii în Maldive, Thailanda, Bosnia și Burundi!


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: JENANT. Leonard Azamfirei vrea la conducere mai mult decât stau cei de la universități precum Harvard sau Sorbona!?

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button