Știri

MINUNE! Pensiile de invaliditate au scăzut cu aproape 30% în Mureș!

Dacă în anul 2013 erau aproape 25.000 de pensionari de invaliditate în județul Mureș, la finele anului trecut, numărul lor a scăzut sub 20.000.

De asemenea, în prima jumătate din acest an, scăderea s-a accentuat cu încă aproximativ 1.900 de cazuri.

Peste 70% dintre cei cu pensii de invaliditate au grad III de invaliditate, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș directorul Casei de Pensii Mureș, Eugenia Neagoe.

Două ar fi motivele acestei scăderi semnificative, spune Eugenia Neagoe:

Apreciem că este vorba de îmbunătățirea condițiilor de muncă. Încă o cauză ar mai putea fi opțiunea asiguratului de a nu merge în pensie de invaliditate de gradul III și a rămâne la lucru cu 8 ore în continuare, chiar dacă are o capacitate redusă de muncă cu 50%, pentru că despre asta vorbim la gradul III de invaliditate.

Bolile respiratorii sunt în topul afecțiunilor pentru care mureșenii ajung să aibă capacitate redusă de muncă, precizează directorul Casei de Pensii Mureș, Eugenia Neagoe:

Pensiile de invaliditate reprezintă peste 13% din totalul pensiilor de asigurări sociale din județul Mureș care se cifrează la 133.000 de persoane.

La acestea se adaugă, însă, și pensiile speciale, astfel că numărul total de pensionari din județul Mureș ajunge la aproape 160.000.

Sursa: radiomures.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: MINUNE! Pensiile de invaliditate au scăzut cu aproape 30% în Mureș!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button