POLITIA. Indivizi care au pus in pericol circulatia pe drumurile publice muresene!

politia indivizi care au pus in pericol circulatia pe drumurile publice muresene

#La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Breaza, au oprit în trafic, pe raza localităţii Cozma, un autoturism, condus de un bărbat, de 35 de ani, din comuna Cozma.

În urma verificării în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

#La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 18.50, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.11 Târnăveni, au oprit în trafic, pe DJ 142, pe raza localităţii Idrifaia, un autoturism, condus de un bărbat, de 37 de ani, din comuna Bahnea, căruia în urma testării cu aparatul etilotest, i-a rezultat o valoare de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

#La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 23.16, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.14 Ghindari, au oprit în trafic, pe DC 46, un autoturism, condus de un bărbat, de 48 de ani, din oraşul Sângeorgiu de Pădure, căruia în urma testării cu aparatul etilotest, i-a rezultat o valoare de 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

De asemenea, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: POLITIA. Indivizi care au pus in pericol circulatia pe drumurile publice muresene!

Credit autor: ms.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.