
Porumbul este o cereală sănătoasă și o sursă de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.
Poate susține sănătatea ochilor și a sistemului digestiv. Porumbul este unul dintre cele mai populare cereale din lume. Este sămânța unei plante din familia gramineelor, originară din America Centrală, dar cultivată în numeroase soiuri în întreaga lume. Floricelele de porumb și porumbul dulce sunt soiuri populare. Porumbul integral este mai nutritiv, deoarece este bogat în fibre, numeroase vitamine, minerale și antioxidanți.
Beneficiile consumului de porumb
►Susține digestia și sănătatea intestinelor
Porumbul este bogat în fibre insolubile, care măresc volumul scaunului și previn constipația. Dacă ai observat vreodată ceea ce par a fi boabe întregi de porumb în scaun (sau în scutecul copilului), nu înseamnă că există o problemă cu sistemul tău digestiv.
Sistemul digestiv descompune partea moale din interiorul bobului de porumb, care conține nutrienții importanți, vitaminele și fibrele. Boabele pe care le vezi în scaun sunt coaja exterioară cerată și dură, formată din celuloză. Corpul tău nu poate digera aceste învelișuri fibroase. Ele fermentează în intestin, motiv pentru care este posibil să te simți balonat sau să ai gaze după ce consumi mult porumb.
Fibrele din porumb acționează și ca prebiotice.
Punctul.ro
Aceasta stire este preluata.
Sursa articolului: Porumbul – alimentul de bază care ascunde beneficii nebănuite pentru sănătate
Credit autor: Punctul.