Știri

Probleme GRAVE cu aprovizionarea la TOATE spitalele!

Materiale sanitare nu, tupeu da…

“Lasa-i d’le sa scrie pana nu mai pot, nu va stresati, ce ne intereseaza pe noi ca doar nu ne afecteaza fluturasul de salariu’ ” – ne transmite unul dintre “manageri”.

Manageri incompetenti sau conducere incapabila?!

Am publicat in ultima vreme o serie de materiale care evidentiau extrem de clar dezastrul din spitalele muresene, atat la Spitalul Clinic Judetean Mures cat si la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Mures. Am scris despre incompetenta managerilor care pastoresc sectii insalubre in care sunt tratati copilasii bolnavi, despre aparatura medicala necesara bolnavilor de cancer stricata luni de zile, dar si despre tupeul si nesimtirea acestora care isi permit, pe banii nostri, sa trateze cu indiferenta cele atat de necesare bolnavilor, ba chiar sa-i apostrofeze pe cei care fac publice aceste nereguli grave.

Concluzia noastra si credem ca a oricarui om care a avut de a face cu ei sau cu servicile medicale oferite sub conducerea lor, este ca vorbim de niste medici, probabil buni in meseria pentru care s-au pregatit multi ani de zile, dar extrem de necalificati si incompetenti in cea de manager, cu care, de altfel, nu au nicio treaba sau pregatire.

Sa fim mai exacti, vorbim de managerul Spitalului Clinic de Urgenta din Tirgu Mures, dr. Claudiu Puiac si de managerul Spitalul Clinic Judetean Mures, dr. Dan Simpalean. Sa nu uitam si de cel care l-a inlocuit temporar pe Simpalean, Ovidiu Girbovan, poate nu cel mai incompetent – acesta a reusit sa demareze procedurile care au dus la repararea unor aparate medicale, e drept ca doar dupa ce am publicat noi materiale care faceau cunoscute problemele -, dar cu siguranta cel mai impertinent, avand un comportament de privat, nu de functionar public platit din banii nostrii si pus in functia de conducere pe criterii politice.

De altfel, Girbovan ne-a si transmis zilele trecute prin intermediul unor cadre medicale, citam: “Lasa-i d’le sa scrie pana nu mai pot, nu va stresati, ce ne intereseaza pe noi ca doar nu ne afecteaza fluturasul de salariu’ “

Materiale medicale si medicamente lipsa, scuze si motive multe, bolnavi suferinzi afectati!

Si de parca nu a fost de ajuns faptul ca bolnavii sunt internati in conditii insalubre sau nu pot avea acces la aparatura medicala necesara, de cele mai multe ori nefunctionala sau insuficienta, bolnavii fiind programati peste luni de zile, se pare ca si medicamentatia sau produsele alimentare lipsesc in foarte multe cazuri. La gasit motive si scuze sunt campioni toti managerii, toata lumea este de vina, doar ei sunt nevinovati saracii.

Ca exemplu concret, la SCJUM, managerul Claudiu Puiac, si-a dat seama dupa multa vreme in functie ca are o problema cu achizitiile. Ce masuri preventive a luat si daca s-a autosanctionat pentru problemele aparute nu stim sa va spunem, cert este ca bolnavii sufera din cauza lui, atat din punct de vedere medical cat si material, ei fiind nevoiti sa isi procure materialele si medicamentatia din resurse propri.

“Și noi am avut o problemă, din punctul acesta de vedere, cu vata și cu spirtul și cu mai multe pentru că legea achizițiilor publice este mult mai proastă și mult mai greoaie decât Ordonanța 34. Vreo 3, 4 luni și noi am avut greutăți foarte mari. Și acum, tot din cauza legii achizițiilor, vom avea o problemă cu alimentele, dacă nu mă înșel, cu ouăle și cu untul, pentru că cei care au câștigat licitația ne-au trimis notificări că nu mai pot susține prețul cu care au venit în licitație și se retrag. Acum, trebuie să demarăm o nouă procedură de achiziție publică care durează, cel puțin, 90 de zile”, declara pentru RTM managerul incompetent si “nevinovat” pentru situatie, Claudiu Puiac.

Managerul spune ca nu sunt probleme, dar exista probleme ?

La cealalta mare unitate spitaliceasca, SCJM, managerul Dan Simpalean spune ca nu sunt probleme, dar exista probleme. ? Bineinteles ca nu sunt din vina conducerii nici in cazul acesta. Toate problemele ar fi aparut in cele doua luni cat a fost inlocuit de Girbovan, chiar daca el a lasat la plecare aparate defecte, bolnavi plimbati prin ploaie, constructii in care s-au investit milioane de euro, dar lasate in paragina etc. 

“Nu avem probleme pentru că noi am estimat corect al începutul anului și așa am făcut contractele să ne ajungă pe tot anul. Au mai fost mici deficiențe cu furnizorii dar le-am remediat. Da, cu spirtul a fost o problemă pentru că s-a schimbat, atunci cu scandalul dezinfectanților, încadrarea spirtului dar mai este și o problemă de gestionare a secțiilor. Am avut, într-adevăr, în luna august o problemă cu feșele dar, din câte știu, și aceea s-a remediat. Eu am plecat în 10 august și în intervalul ăsta încă mă mai documentez, să văd ce s-a mai întâmplat pe aici”, declara pentru RTM managerul reinscaunat, Dan Simpalean.

Concluzia si totodata solutia este una singura: mergeti dragilor si profesati in domeniul pentru care v-ati tocit coatele si lasati sa vina manageri cu pregatire, neinstalati politic.

In linkurile de mai jos regasiti cateva din materialele publicate in care am atras atentia asupra problemelor:


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Probleme GRAVE cu aprovizionarea la TOATE spitalele!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button