Știri

REUȘITĂ! Un francez a pus bazele unei afaceri de succes într-o localitate din Mureş!

În timp ce tot mai mulţi români aleg să plece din ţară, sunt străini care ne dovedesc că şi în România viaţa poate fi dulce. Un francez a pus bazele unei afaceri de succes cu sfeclă de zahăr, în judeţul Mureş. S-a stabilit acolo, după ce a dat de gustul traiului românesc.

Alexis Charmetant a plecat din oraşul Rouge din Franţa în urmă cu şase ani. S-a îndrăgostit de ţara noastră şi a rămas aici. A pus bazele unei afaceri de succes în agricultură, în Sângeorgiu de Mureş.

Cum culturile de sfeclă câştigă tot mai mult teren în judeţ şi-a încercat şi el norocul. A cultivat sfeclă pe o suprafaţă de 52 de hectare, iar rezultatul a fost dulce. Câştigă 12.000 de lei la hectar.

Alexis: Avem un record foarte bogat de aproape 7-5 tone la hectar. Sfecla este o cultura foarte atractiva pentru bani. Avem un ajutor APIA intre 750-820 de euro la hectar.

Alexis provine dintr-o familie de fermieri, însă la bază este inginer electrician. A venit în România la rugăminţile unuia dintre cei şapte fraţi ai săi. Odată ajuns în ţara noastră nu a mai vrut să plece.

Alexis: O alta experienta afara din Franta şi fratele mi-a propus acesta treaba. Am zis ok vin incercam 3 luni, un an şi acum sunt aici de şae ani. Sunt foarte multumit.

Nu s-a îndrăgostit doar de ţara noastră, ci şi de o româncă alături de care trăieşte o frumoasă poveste de iubire. Dragostea trece însă şi prin stomac.

Alexis: Tot felul de mancare imi place. În Romania am zis legumele au un altfel de gust ca cele din Franta de la magazin, cred ca mai natural.

De la un an la altul suprafata de sfeclă de zahăr cultivată în judeţ creşte. Anul acesta este de aproape 5.000 de hectare, cu peste o mie de hectare mai mult faţă de anul trecut.

Director Direcţia Judeţeană Agricolă: Este o cultura mai putin pretentioasa la schimbarile de clima pe care le traversam in acesat perioada şi în ultimii ani, în special. Producţiile pe care le estimăm în acset an sunt în jur de 50-53 de mii de kilograme la hectar.

În România sunt doar trei fabrici care procesează sfecla de zahăr. Fabrica din Luduş din judeţul Mureş este a doua cea mai mare din ţară.

Sursa: observator.tv/ Foto: captura video


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: REUȘITĂ! Un francez a pus bazele unei afaceri de succes într-o localitate din Mureş!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button