Știri

România, cel mai mare importator european al roșiilor din Turcia. Tomatele turcești, cele mai multe probe cu pesticide

„Turcia a vândut României roșii în valoare de aproape 92 de milioane de dolari anul trecut”, notează site-ul freshplaza.com, care îl citează pe reprezentantul companiei Esin Tarim, activă în exportul de legume turcești.
Informațiile sunt confirmate de datele statistice ale Comisiei Europene: 92.159.000 de euro, valoarea importurilor de tomate ale României din Turcia, în 2023, cea mai mare valoare de până acum, arată G4Food.ro.
Analizele efectuate de autoritățile sanitare veterinare din statele membre ale Uniunii Europene arată că Turcia a avut, în anul 2022, cele mai multe probe neconforme la categoria de pericol „Reziduuri de pesticide”: 299 de notificări făcute de statele membre în Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF).
România, cel mai mare importator european al roșiilor din Turcia. Tomatele turcești, cele mai multe probe cu pesticide at


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: România, cel mai mare importator european al roșiilor din Turcia. Tomatele turcești, cele mai multe probe cu pesticide

Credit autor: Punctul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button