Știri

SIGHIȘOARA: 20 de studenți vor ajunge la Academia de vară interculturală

Academia de vară interculturală se desfășoară la Sighișoara în perioada 19-26 august 2019. Tema ediției: ”Conviețuirea în comunitățile multietnice.”

Scop

Academia de vară interculturală dorește să ofere cunoștințe despre diferitele forme existente de protecție a minorităților naționale din Europa pentru a înțelege complexitatea problemelor interetnice din comunitățile multiculturale din diferite țări, respectiv pentru a identifica relații interculturale viabile în vederea asigurării unei conviețuiri interetnice pașnice în aceste comunități.

Conviețuirea pașnică dintre majoritate și minorități, între minorități, respectiv în sânul unei minorități poate asigura baza diversității europene ca valoare, practică și declanșator al schimbărilor socio-politice.

Academia de vară de o săptămână se va concentra pe diversitatea culturală reprezentând patrimoniu european și motor al schimbării, atrăgând legături între perspectivele istorice, actuale și viitoare. Acesta va oferi tinerilor participanți o platformă de discuții, schimb de experiență și cunoaștere a complexității problemelor interetnice în comunitățile multiculturale din diferite țări europene.

Prin activități practice și ateliere de creație, Academia de Vară va oferi participanților nu doar o înțelegere a valorii diversității și a avantajelor și provocărilor aferente, dar va promova, de asemenea, angajamentul lor civic și interesul față de protecția minorităților naționale.

Activități planificate

Școala de vară va include 3 elemente: pregătirea electronică (pregătirea online pentru cursul cu două săptămâni înainte de sosire), formarea și practica. Elementul rezidențial, variat, interdisciplinar și intensiv de șapte zile, va echilibra activitățile academice, interactive și sociale și va include:

• Ateliere interactive desfășurate de cadre universitare și sesiuni de discuții

• Studii de caz și prezentări ale participanților la Academia de Vară

• Vizite de studiu

• 3 zile de practică la Festivalul Intercultural ProEtnica

Proceduri de eligibilitate și de aplicare

• 20 de studenți, absolvenți universitari și tineri din România și din țările Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani, interesați de promovarea interculturalității în scopul dezvoltării durabile a diferitelor comunități multiculturale

Solicitanții trebuie să depună cel târziu până la 14 august 2019 CV-ul lor detaliat și o scrisoare de motivare prin e-mail la office@divers.org.ro

The post SIGHIȘOARA: 20 de studenți vor ajunge la Academia de vară interculturală appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: SIGHIȘOARA: 20 de studenți vor ajunge la Academia de vară interculturală

Credit autor: Diana Pâncă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button