Știri

Soferii care detin permis pentru categoria B vor putea conduce si motociclete!

A fost depus la Senat un proiect de modificare a Codului Rutier. Acesta ar putea da dreptul soferilor sa conduca motociclete doar cu permis de categoria B, fara sa fie nevoie de obtinerea categoriei A.

Modificarile care ii privesc pe soferi se regasesc in propunerea legislativa pentru completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, document ce a fost inregistrat recent la Senat pentru dezbatere

Proiectul legislativ are nevoie, pentru a intra in vigoare, de adoptarea in Parlament si de publicarea in Monitorul Oficial.

Concret, initiativa legislativa ar putea da dreptul soferilor care au implinit varsta de 24 de ani si care au o experienta in conducere de cel putin doi ani, sa conduca si motociclete, in baza permisului de categoria B.

Propunerea prevede ca motocicletele ce ar putea fi conduse cu permis de categoria B sa aiba o capacitate cilindrica de pana la 125 cm3 si o putere de cel mult 11kW, adica doar acele motociclete incluse in categoria A1.

Sursa: cars.ro /  Foto: colaj arhiva


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Soferii care detin permis pentru categoria B vor putea conduce si motociclete!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button