Știri

ȘPAGĂ! Șeful Registrului Auto Român a fost reținut! 100 de euro de maşină, banii erau lăsaţi în scrumieră

11 persoane au fost reținute după perchezițiile de miercuri în trei județe și în București, la angajați RAR, intermediari și polițiști bănuiți că înmatriculau mașini cu probleme tehnice. Printre cei reținuți se află șeful RAR Sibiu și un polițist din Mureș, conform digi24.ro

Va reamintim ca ieri, ofițeri de poliție judiciară din 22 de servicii județene ale Direcţiei Generale Anticorupţie și Structura Centrală, sub coordonarea procurorilor de caz, execută 47 de percheziții pe raza județelor Sibiu, Vâlcea și Mureș, precum și ridicări de înscrisuri de la sediul central al Registrului Auto Român.

Percheziţiile numeroase de ieri oferă un răspuns parţial acestei întrebări şi scot la iveală modul de operare a persoanelor acuzate de corupţie în cele 3 dosare penale.

Astfel, potrivit unor surse, şpaga la RAR consta de cele mai multe ori în suma de 100 de euro, plasată de proprietar în scrumiera maşinii, evitându-se, astfel, posibilitatea unui flagrant şi făcând şpaga foarte greu de probat.

La Mureş, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş efectuează 7 percheziţii domiciliare, dintre care două la un agent de poliţie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană. De asemenea, pun în executare un mandate de aducere pentru audierea unei persoane în calitate de suspect.

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş ca urmare a sesizării din oficiu a ofiţerilor D.G.A.- S.J.A. Mureş.

În urma documentării cauzei a reieşit faptul că, în perioada 2017-2019, agentul de de poliţie a efectuat operaţiuni comerciale de vânzare a unor autoturisme second hand, fără ca veniturile obţinute şi activităţile desfăşurate să fie declarate şi nici menţionate în documentele specifice. Totodată, din cercetări a mai rezultat că, în derularea activităţilor comerciale, agentul de poliţie a fost sprijinit de persoane fizice şi funcţionari ai unor instituţii publice de pe raza judeţului Sibiu.

MS / Foto: colaj arhiva


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ȘPAGĂ! Șeful Registrului Auto Român a fost reținut! 100 de euro de maşină, banii erau lăsaţi în scrumieră

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button