Știri

Sucul de sfeclă roșie cu ghimbir, antiinflamator pentru organism

Inflamația cronică din organism este un factor major implicat în apariția bolilor cardiovasculare, autoimune, dar și în îmbătrânirea prematură a celulelor. Alimentația joacă un rol esențial în combaterea acestor procese, iar sucul de sfeclă roșie cu ghimbir este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru a reduce inflamația și a stimula regenerarea organismului. 

1 sfeclă roșie medie (crudă, curățată și tăiată cuburi)
1 măr (opțional, pentru gust și dulceață)
1 bucată de ghimbir proaspăt (aprox. 2 cm, curățată)
Zeama de la o jumătate de lămâie
150–200 ml apă plată sau apă de cocos

Mod de preparare:

Puneți toate ingredientele într-un blender și mixați până la omogenizare.
Dacă doriți un suc mai fin, puteți strecura compoziția printr-o sită sau un tifon.
Consumați imediat pentru a beneficia de toți nutrienții activi.

 Se recomandă consumul pe stomacul gol dimineața sau cu 30 de minute înainte de mese principale.
Beneficii antiinflamatoare și regenerante
1. Combate inflamația sistemică
Combinația dintre compușii fenolici din sfeclă și gingerolul din ghimbir reduce markerii inflamatori, precum CRP (proteina C reactivă), implicată în bolile cronice.
Punctul.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sucul de sfeclă roșie cu ghimbir, antiinflamator pentru organism

Credit autor: Punctul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button