Știri

ULTIMA LUNĂ, MUREȘ: Pagube cauzate de inundații, de aproape 700.000 de lei

În urma fenomenelor hidrometeorologice  înregistrate pe raza judeţului Mureş în perioada 4 iunie-3 iulie 2019 s-au produs pagube în valoare estimativă de 665.000 de lei, la un număr de 9 unităţi administrativ teritoriale: Lunca Bradului, Reghin, Ogra, Suplac, Band, Batoş, Găneşti, Mica, Ungheni.

Au fost afectate următoarele obiective: aproximativ 3 kilometri de drum, 17 locuințe, 2 anexe gospodărești, 7 obiective socio-economice și culturale, 3 podețe, 1 stâlp de înaltă tensiune, 1 semafor și 160 de hectare de teren arabil.

”Am convocat și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, având în vedere că, în urma fenomenelor meteorologice deosebite, într-un număr de 9 unități administrativ teritoriale s-au înregistrat pagube. În conformitate cu procedurile legale, au fost constituite comisii de evaluare a pagubelor, prin ordin al prefectului, iar astăzi am aprobat raportul comisiilor care s-au deplasat în teren. Este important de precizat că, în foarte multe cazuri, în urma ploilor torențiale sau a vântului puternic, au fost afectate suprafețe importante de culturi și tocmai de aceea am atras atenția ca din comisiile de evaluare să facă parte în continuare reprezentanți ai APIA și ai Direcției Agricole. Pe baza acestor documente, APIA va menține subvenția aprobată, așa cum au solicitat-o fermierii în funcție de producție și de suprafața pentru care s-au făcut cereri,” a declarat Mircea Dușa.

The post ULTIMA LUNĂ, MUREȘ: Pagube cauzate de inundații, de aproape 700.000 de lei appeared first on Realitatea de Mureș.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ULTIMA LUNĂ, MUREȘ: Pagube cauzate de inundații, de aproape 700.000 de lei

Credit autor: Bogdan Brad.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button