Știri

Un consilier local sfidează legea si targumuresenii cu largul concurs al conducerii primariei!

Prins cu ocaua mică? Abuzuri crase comise de unul dintre consilierii locali influenţi, Elod Magyary…

Ne-am întrebat, deseori, cine sunt cei care ne reprezintă interesele în Consiliul Local şi pe care târgumureşenii, prin votul lor, i-au investit cu puterea, dar şi cu obligaţia de a respecta LEGEA, INTERESUL PUBLIC şi, dacă se poate, minima REGULĂ A BUNULUI SIMŢ. Din păcate, unii dintre aceştia – puţini, ce-i drept – nu o respectă nici măcar pe ultima dintre ele, ce să mai vorbim de respectarea legii! În cârdăşie cu tovarăşii lor de haiduceli, înalţii factori de decizie din Primăria Tg. Mureş: MAIOR CLAUDIU, FLOREA DORIN şi MIHEŢ DANIELA!

Cum ne pot explica aceştia faptul că şeful unui important grup de aleşi locali, garant al legalităţii şi, mai nou, un fel de “sperie-tot” în Primăria Tg. Mureş, ELOD MAGYARY, a amenajat şi deschis, încă din anul 2011, cabinetul medical stomatologic DENTALCENTRUM, pe strada Gh. Doja, fără ca în prealabil să obţină o autorizaţie de construire şi să încheie cu municipalitatea un contract de concesiune pentru terenul ocupat cu scările de acces în cabinet? Vi se pare real? Vi se pare normal faptul ca un consilier local să nu plătească taxele legale (REDEVENŢA, d-le consilier), instituite chiar prin hotărâri de consiliu pentru toţi locuitorii Târgu Mureşului?

La data de 01.09.2011, Primăria Tg. Mureş a eliberat CU nr. 1417 (vezi site – ul Primăriei), în scopul “Schimbare destinaţie ap. 19, în cabinet medical stomatologic, amenajări interioare, creare de acces nou, amplasare de firme şi copertină – intrare în legalitate” – fapt ce denotă că, la ora emiterii acestui certificat de urbanism, toate lucrările erau finalizate şi, bineînţeles neautorizate.

După obţinerea certificatului de urbanism, d-l consilier nu a mai considerat necesar să obţină autorizaţia de construire şi să încheie contractul de concesiune a terenului – domeniu public – pe care s-a realizat accesul dinspre stradă! Situaţia se menţine şi în prezent, fără ca Primăria să ia vreo decizie în acest sens. Să fie de vină relaţia apropiată – extrem de apropiată, spun gurile rele din târg – pe care medicul stomatolog o are cu Claudiu Maior şi Dorin Florea? Aceeaşi relaţie să stea la baza amenajării, de către Primărie, a unei semi-parcări private în faţa cabinetului stomatologic?

Ne ridicăm aceste semne de întrebare, fără a avea, poate, răspunsuri la toate necunoscutele. Ceea ce însă este cert şi nu poate fi contestat de nimeni, este faptul că, un consilier local pe numele său ELOD MAGYARY, care propune şi adoptă hotărâri OBLIGATORII PENTRU TOŢI CETĂŢENII – unele chiar referitoare taxele ce se constituie venituri pentru municipalitate – de aproximativ 7 ani de zile produce PREJUDICII BUGETULUI LOCAL, prin faptul că nu a încheiat cu Primăria un contract de concesiune şi, prin urmare, nu plăteşte redevenţa anuală, iar pe de altă parte, nu a achitat taxa de autorizare a lucrărilor de construire. Că…deh! Ce autorizaţie să plăteşti, dacă nu o ai?

Vasile P. / Foto: colaj


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Un consilier local sfidează legea si targumuresenii cu largul concurs al conducerii primariei!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button