Știri

Un sofer BEAT a intrat cu duba intr-un cap de pod! INCREDIBIL ce alcoolemie avea!

Din fericire, nu a nenorocit pe altcineva…

Ieri, în jurul orei 14.15, pe strada Pandurilor din municipiul Reghin, un bărbat, de 30 de ani, din Tîrgu Mureş, în timp ce conducea o autoutilitară, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a intrat într-un şanţ de pe marginea drumului, după care a lovit uşor un cap de pod.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultându-i o valoare de 1.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, drept pentru care a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării probelor biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.


ATENTIE! Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Un sofer BEAT a intrat cu duba intr-un cap de pod! INCREDIBIL ce alcoolemie avea!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button