Știri

Un targumuresean a fost ales europarlamentar!

Lorant-Gyorgy Vincze a fost ales europarlamentar pe lista UDMR, în urma scrutinului din 26 mai 2019, potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Central la 3 iunie 2019.

S-a născut la 3 noiembrie 1977, la Târgu Mureş, conform europarlamentare2019.bec.ro.

A studiat jurnalismul în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi are un masterat în domeniul administraţiei publice obţinut la Universitatea din Bucureşti, conform paginii personale de Facebook.

În cadrul UDMR, deţine funcţiile de Secretar internaţional (2011 – prezent) şi reprezentant al preşedintelui UDMR la Bruxelles, potrivit romania-alege.ro.

A deţinut funcţia de director la Editura Scripta, a fost redactor şef la cotidianul în limba maghiară ”Új Magyar Szó” şi jurnalist în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, mai întâi la Târgu-Mureş, apoi la Cluj şi la Bucureşti, conform informaţiilor biografice publicate pe pagina personală de Facebook.

Din 2009, locuieşte la Bruxelles şi lucrează alături de europarlamentarii UDMR. Din 2011, este secretar internaţional al UDMR, având responsabilităţi în coordonarea relaţiilor externe şi în domeniul protecţiei minorităţilor. La propunerea UDMR, a fost ales de Adunarea Generală a Uniunii Federative a Naţionalităţilor Europene (FUEN) vicepreşedinte (2013) şi apoi preşedinte (2016) al organizaţiei, conform sursei citate şi www.fuen.org.

A obţinut distincţiile: Cel mai bun redactor radio (2004) – Asociaţia Jurnaliştilor Maghiari din România (MÚRE) şi Premiul de excelenţă (2002-2003) – Societatea Română de Radiodifuziune, potrivit biografiei citate.

În urma deciziei din 1 martie 2019 a Consiliului Permanent al UDMR, Lorant-Gyorgy Vincze a ocupat a doua poziţie pe lista de candidaţi a UDMR pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Un targumuresean a fost ales europarlamentar!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button