Știri

VIDEO. Peste 1.300 mc de material lemnos, confiscat de polițiști, în Mureş!

Peste 1.300 mc de material lemnos au fost confiscaţi în urma unei acţiuni desfăşurate săptămâna aceasta, de Poliţia Română, în judeţul Mureş, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier naţional.

În perioada 23 – 27 septembrie 2019, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au desfăşurat o acţiune, pe raza judeţului Mureş, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier naţional.

Au fost verificate 3 ocoale silvice şi activităţile desfăşurate de 5 agenţi economici.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 19 infracţiuni, fiind întocmite acte procedurale de sesizare din oficiu, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, pentru 6 infracţiuni de tăiere fără drept de arbori, 6 fapte de furt de arbori, 2 infracţiuni de fals intelectual şi câte o faptă de fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals şi fals informatic, precum şi câte o infracţiune prevăzute de Legea 129/2019, privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, au fost descoperiţi 77,56 mc de masă lemnoasă provenită din tăieri fără drept de arbori.

Au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 219.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 1.338,87 mc de material lemnos, dintre care faptic 616,09 mc şi valoric 722,78 mc, în valoare de 138.316,13 lei.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Suceava, Neamţ, Cluj, Alba, Covasna, Vrancea şi Braşov.

De asemenea, s-a acţionat în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor – gărzile forestiere din Cluj, Focşani, Oradea, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava şi Timişoara.

Acţiunea a beneficiat de suportul Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

IPJ Mures /  Foto: captura video


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: VIDEO. Peste 1.300 mc de material lemnos, confiscat de polițiști, în Mureş!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button