Știri

Zile libere plătite pentru supravegherea copiilor? Iată condițiile!

Camera Deputaților, în calitate de for decizional pentru acest subiect, a adoptat în 10 noiembrie Proiectul de Lege nr. 584/2020 (pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 147/2020) privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. 
“Potrivit OUG nr. 147/2020, părinții pot beneficia de zile libere plătite pentru supravegherea copiilor în următoarele condiții:

Copiii au vârsta de până la 12 ani, respectiv vârsta de până la 26 de ani pentru cei cu dizabilități și sunt înscriși în cadrul unei unități de învățământ sau de educație timpurie antepreșcolară a cărei activitate a fost limitată sau suspendată;
Celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său, de zile libere;
Locul de muncă nu permite munca la domiciliu sau telemunca. 

“În plus, în forma adoptată de către Camera Deputaților se prevede că și părintele sau reprezentantul legal al unui copil, cu vârsta de până la 12 ani, înscris în cadrul unei unităţi de învăţământ sau de educaţie timpurie antepreşcolară, care suferă de o boală cronică, poate beneficia de aceste zile libere plătite, indiferent dacă activităţile didactice au fost sau nu limitate ori suspendate.” continuă Av.
Zile libere plătite pentru supravegherea copiilor? Iată condițiile! at


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Zile libere plătite pentru supravegherea copiilor? Iată condițiile!

Credit autor: Marginean Erika.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button