Administrație

BNR anunță introducerea unei bancnote de 20 de lei începând cu 2020

Banca Națională a României a anunțat ieri, 31 august, intenția de a introduce în circulație o bancnotă în valoare de 20 de lei. Aceasta urmează să fie lansată în circulație în cursul anului 2020, și va celebra o personalitate feminină, și anume Ecaterina Teodoroiu, eroină națională care a luptat în Primul Război Mondial, unde și-a găsit sfârșitul în bătălia de la Mărărești din 1917, în fruntea unui pluton de infanterie.

Decizia implementării a fost luată în urma ședinței din 30 iulie, motivul acestei alegeri fiind unul dublu: de a consolida egalitatea de gen, și celebrarea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou care a murit pentru realizarea unirii. Consiliul de Administrație al BNR consideră că promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim – de promovare a personalităților feminine – ce a găsit o largă susținere în societatea românească.”, transmit reprezentanții BNR prin comunicatul de presă. Banca Națională va furniza mai multe detalii în curând.

Alex Ionuț ORBAN

Post-ul BNR anunță introducerea unei bancnote de 20 de lei începând cu 2020 apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: BNR anunță introducerea unei bancnote de 20 de lei începând cu 2020

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button