Administrație

Cinci ordine de prefect, anulate în Mureș

Senatorul PNL Cristian Chirteş a semnalat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că în ultima perioadă au fost cinci cazuri în care instanţa a anulat ordinele prefectului.

Ultimul este cel prin care a fost constatată încetarea mandatului de primar al municipiului Reghin al Mariei Precup, emis după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia de incompatibilitate şi de conflict de interese dată de ANI în 23 noiembrie 2015.

Reacţia senatorului PNL a venit după ce Instanţa a anulat, prin hotărâre definitivă, ordinul de prefect şi a dispus repunerea mariei Precup în situaţia anterioară, cu plata drepturilor salariale cuvenite, începând cu data emiterii ordinului menţionat şi până la reluarea funcţiei de primar al municipiului Reghin.

Chirteș solicită prefectului ca acel control de legalitate din judeţul Mureş să revină în parametri normali, iar în cadrul Instituţiei Prefectului să fie găsiţi acei vinovaţi care nu au ştiut să emită anumite ordine. Senatorul liberal a mai spus că există o bănuială că majoritatea PSD-ALDE ar beneficia de clemenţă la nivelul judeţului Mureş.

Instituţia Prefectului Mureş urmează să emită un punct de vedere.

The post Cinci ordine de prefect, anulate în Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cinci ordine de prefect, anulate în Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button