Importanța votului, conștientizată de alegătorii reghineni

importanta votului constientizata de alegatorii reghineni

Urnele au fost închise la ora 21:00 la cele 23 de secții de votare din municipiul Reghin, puse la dispoziția alegătorilor cu ocazia alegerilor europarlamentare și a referendumului pe temele justiției convocat de președintele României.

La o primă vedere, prezența la vot a fost una mai mult decât îmbucurătoare, 16 secții din totalul de 23 au avut o prezență la vot de peste 50 %.

În capul listei a fost Secția de Vot Nr. 104, cu o prezență la  vot de 58,97 %/. Statistic vorbind, din totalul de 1.231 de alegători, au fost prezenți la urne 685, la care se adaugă alți 40 de votanți pe lista suplimentară. Felicitări se cuvin alegătorilor de pe străzile Horea, Mihai Viteazul ( nr.76-278), Orizontului, Porumbei, Pometelui  și  Viilor.

Codași la vot a fost cei din cadrul Secției de Vot Nr. 96 (Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4 de pe strada Salcâmilor) cu o prezență la vot de 44,45 %. Mai exact, dintr-un total de 992 de alegători pe liste permanente, au trecut pragul secției de vot un număr de 404 alegători, la care se adaugă 33 votanți  pe liste suplimentare și 4 votanți cu urna mobilă.

La Secția de Vot Nr. 102  din Texas,  amenajată în cadrul Școlii Gimnaziale „Florea Bogdan”, m-am oprit aici pentru că este secția unde mi-am exercitat votul, amenajată chiar în fosta  sală de clasă  din școala generală, unde , spre bucuria mea,prezența la vot a fost cu puțin peste 50 % (700 de votanți pe lista permanentă, 20 pe lista suplimentară, dintr-un total de 1.463 de alegători)

Felicitări aduc celor de pe străzile Cărpiniș, Foișor, Garofiței, Gorunului, Grădinarilor, Ioan Marinovici, Livezilor, P-ța Mare, Molidului, Morii, Pinului, Plopilor, Primăverii, Secerișului și Verzei

Până la aflarea rezultatelor, nu ne rămâne decât să-i felicităm pe cei care au votat astăzi, pe cei care au înțeles acest drept pe care nu l-au ignorat , ba din contră, l-au pus în valoare.

 

Post-ul Importanța votului, conștientizată de alegătorii reghineni apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Importanța votului, conștientizată de alegătorii reghineni

Credit autor: Alin Zaharie.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.