Administrație

Inginer al Direcţiei Silvice Mureş, agresat de un pădurar după constatarea unor nereguli la un control

Un inginer al Direcţiei Silvice Mureş care a efectuat un control privind respectarea regulilor silvice ar fi fost agresat de un pădurar după ce a constatat o serie de nereguli, iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a deschis o anchetă, a anunţat vineri, 6 septembrie, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, într-un comunicat de presă.
“Ca urmare a unui control de respectarea regulilor silvice efectuat de către un salariat cu funcţia de inginer, care a constatat unele nereguli în procesul de exploatare şi gestionare a masei lemnoase, angajaţii controlaţi ai subunităţii (pădurarul titular de canton şi şeful de district silvic) au încercat să deturneze actul de control prin metode ilegale şi întrucât nu au reuşit să-l convingă, au recurs la cea mai reprobabilă metodă, cea a violenţei fizice”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Romsilva.
Directorul economic al Direcţiei Silvice Mureş, Florin Petra, a declarat vineri, pentru Agerpres, că după finalizarea controlului, în urmă cu o zi, inginerul şi pădurarul s-au deplasat la Târgu-Mureş şi că altercaţia dintre cei doi a avut loc la locuinţa de serviciu a Direcţiei Silvice, după ce cei doi ar fi consumat împreună băuturi alcoolice.
“Din relatările lor, reiese că ar fi consumat băuturi alcoolice împreună. Ni s-a relatat că apărut o altercaţie între ei, referitor la gravitatea şi măsurile pe care inginerul ar urma să le dispună, iar în urma altercaţiei ambii au fost răniţi uşor. Inginerul ne-a spus că pădurarul ar fi încercat să îl mituiască pentru a nu aplica sancţiuni, ar fi refuzat iar pădurarul ar fi devenit agresiv. Cel puţin aşa susţine inginerul”, a spus Florin Petra, care a precizat că şeful de district nu a participat la altercaţie.
Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a calificat drept “inacceptabil comportamentul salariaţilor, în contradicţie totală cu statutul personalului silvic şi a cerut de îndată declanşarea procedurilor de cercetare administrativă prealabilă şi de sesizarea consiliului de disciplină”.
“De asemenea, acesta îşi menţine fermă hotărârea de toleranţă zero faţă de faptele săvârşite cu vinovăţie de către salariaţi care n-au înţeles statutul profesional al silvicultorului. Direcţia Silvică Mureş va furniza toate informaţiile necesare şi va sprijini cu celeritate organele de cercetare judiciară care au luat la cunoştinţă de fapta săvârşită cu violenţă. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va reveni cu toate informaţiile publice privind desfăşurarea acestei anchete şi a măsurilor aplicate în acest caz. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva este o instituţie transparentă şi oferă publicului toate informaţiile de interes public referitoare la activitatea sa”, a mai precizat comunicatul de presă al Romsilva.

(www.agerpres.ro)

Post-ul Inginer al Direcţiei Silvice Mureş, agresat de un pădurar după constatarea unor nereguli la un control apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Inginer al Direcţiei Silvice Mureş, agresat de un pădurar după constatarea unor nereguli la un control

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button