Administrație

Iohannis: „statul român trebuie resetat”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, azi, că „statul român trebuie resetat” și a cerut atât puterii, cât și partidelor din opoziție să-și schimbe abordarea față de funcția publică.

Declarația a fost făcută după şedinţa CSAT în care au fost analizate rapoartele MAI şi STS cu privire la cazul Caracal.

Potrivit președintelui României au fost identificate o serie de deficiențe, precum întârzieri nejustificate în declanșarea investigațiilor sau atitudinea refractară a lucrătorilor din poliție față de victimă.

De asemenea, s-au constatat probleme de sistem și cooperarea inter-instituțională, lipsa unor dotări și încadrarea necorespunzătoare cu specialiști.

În urma analizei, președintele spune că a solicitat guvernului să elaboreze măsuri, norme și proceduri de reacție rapidă și corelarea tuturor instituțiilor implicate arătând că cetăţenii trebuie să îşi recapete încrederea în stat prin eliminarea celor care nu-şi fac datoria:

Cetățeanul trebuie să își recâștige încrederea în stat și în instituții, să se simtă protejat în țara sa, iar un prim pas obligatoriu este eliminarea definitivă din sistem a celor care nu își fac această datorie.

Sorin Șchiopu

The post Iohannis: „statul român trebuie resetat” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Iohannis: „statul român trebuie resetat”

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button