Județul Mureș, pregătit pentru scrutinul din 26 mai

judetul mures pregatit pentru scrutinul din 26 mai

Prefectul Mircea Dușa a declarat azi că județul Mureș este pregătit pentru desfășurarea în condiții optime a alegerilor europarlamentare și a referendumului.

Mâine, toate materialele electorale vor pleca spre cele 568 de secții de votare:

Toate materialele sunt depozitate la Instituția prefectului, dimineață la ora 8,00 vor pleca 12 camioane cu materialele necesare votării spre UAT-uri. Până în jurul orei 14.00 se preiau de primarii UATurilor, ca ulterior să fie predate președinților secțiilor de votare, astfel încât la ora 18.00, toate birourile din cele 568 de secțiii de votare să fie prezente la secții pentru a-și pregăti materialele. Apoi, duminică la ora 6.00 membrii birourilor electorale să fie prezenți în secțiile de votare, astfel încât la ora 7.00 ele să fie deschise.

În Mureș au fost comandate 525 de mii de buletine de vot pentru cei 479 de mii de alegători, suma totală alocată județului pentru acest scutin fiind de 4.580.000 lei, a mai spus prefectul Mircea Dușa:

Având în vedere numărul de alegători din listele electorale permanente, aducă 479.000, au fost comandate 525.000 de buletine de vot. Pentru alegeri ni s-au alocat 4 milioane de lei, iar pentru referendum, suma de 579.000 de lei, pentru plata indemnizațiilor celor care își desfășoară activitatea în birorurile electorale, pentru asigurarea cheltuielilor materiale necesare votului, la care se adaugă costul buletinelor de vot suportate de Autoritatea electorală permanent, dar și cheltuielile legate de transportul materialelor de vot.

Spre deosebire de ultimele alegeri, la scrutinul din 26 mai vor fi folosite tablete pentru înregistrarea la vot, astfel încât să fie prevenit votul multiplu .
Valeriu Russu

The post Județul Mureș, pregătit pentru scrutinul din 26 mai appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Județul Mureș, pregătit pentru scrutinul din 26 mai

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.