Legea pensiilor, adoptată de Parlament

legea pensiilor adoptata de parlament

Legea pensiilor a fost adoptată astăzi de Parlament. Votul decizional a fost dat de Camera Deputaţilor.

Au fost 197 de voturi pentru şi 70 de abţineri.

Nu s-a înregistrat niciun vot împotrivă, însă votul din Camera Deputaților a fost urmat de o nouă serie de declarații politice în contradictoriu.

Opoziția, prin vocea deputatului PNL Dan Vâlceanu, afirmă că de fapt inechitățile din sistem nu vor fi eliminate, ci dimpotrivă, accentuate. La rândul său, deputatul USR, Cristian Seidler, a reluat criticile referitoare la faptul că nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește pensiile speciale. El a cerut în context abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Răspunsul a venit din partea deputatului ALDE Varujan Vosganian care l-a acuzat pe acesta de nesinceritate, cerând la rândul său eliminarea pensiilor speciale pentru procurori.

Fostul ministru social-democrat Lia Olguța Vasilescu a respins acuzațiile aduse, reiterând faptul că noua lege crește pensiile. Este cea mai importantă lege votată în actuala legislatură, a încheiat Lia Olguţa Vasilescu care şi-a exprimat speranța ca legea să nu fie atacată din nou de șeful statului la Curtea Constituțională.

The post Legea pensiilor, adoptată de Parlament appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Legea pensiilor, adoptată de Parlament

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.