Administrație

Majorarea cu 500% a impozitului pe clădirile neîngrijite din Sighişoara reduce numărul faţadelor degradate

Din cele 20 de notificări trimise de municipalitate, în trei cazuri s-a trecut la restaurare, unii proprietari au depus deja documentele pentru avize, iar alţii au luat decizia vânzării imobilelor.

Faţă de proprietarii aflaţi în zona protejată municipalitatea dă dovadă de înţelegere, având în vedere demersurile speciale care trebuie făcute pentru restaurare şi nu aplică imediat sancţiunile, dacă au demarat cel puţin proiectele şi sunt în faza obţinerii avizelor.

În urma supraimpozitării cu 500%, o casă obişnuită care avea calculat un impozit anual de 500 de lei, poate ajunge la suma de 2.500 de lei pe an, iar din acest motiv au existat proprietari de imobile din zona protejată care au încercat să scape de plată.

The post Majorarea cu 500% a impozitului pe clădirile neîngrijite din Sighişoara reduce numărul faţadelor degradate appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Majorarea cu 500% a impozitului pe clădirile neîngrijite din Sighişoara reduce numărul faţadelor degradate

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button