Administrație

Maria Precup nu mai este primarul Reghinului

Prefectul județului Mureș a semnat joi ordinul de încetare a mandatului primarului de Reghin, după ce Maria Precup a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională pentru Integritate.

Prefectul de Mureș, Mircea Dușa, a argumentat că decizia sa a fost luată în urma apariției noului Cod Administrativ, după ce Maria Precup fusese declarată incompatibilă, în luna mai a acestui an:

Astăzi am semnat, în baza art 160 a noului Cod Administrativ, ordinul prin care am constatat încetarea de drept a mandatului doamnei, ca urmare a rămânerii definitive a raportului ANI. Doamna primar Precup are la dispoziție 10 zile să-l conteste în instanța de contencios administrative.

Președintele executiv al PSD Mureș, Maria Precup trebuie să părăsească fotoliul de primar al Reghinului, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv acțiunea prin care aceasta contesta raportul inspectorilor de integritate.
ANI a declarat-o incompatibilă pe Maria Precup în noiembrie 2015 ca urmare a faptului că în perioada 19 iunie 2012 – 10 decembrie 2014, „a deținut simultan funcția de primar și calitatea de cenzor al unei firme private.

În perioada următoare, conducerea Primăriei Reghin va fi exercitată de către viceprimarul Mark Endre Dezso.

Valeriu Russu

The post Maria Precup nu mai este primarul Reghinului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Maria Precup nu mai este primarul Reghinului

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button