Ministrul Agriculturii: fără sistemul antigrindină producțiile erau compromise

ministrul agriculturii fara sistemul antigrindina productiile erau compromise

Pierderile de producţie estimate în acest an din cauza fenomenelor meteo extreme sunt de câteva zeci de milioane de lei, iar suprafaţa afectată în diferite grade la nivel naţional se ridică în prezent la aproximativ 50.000 de hectare.

Afirmația îi aparține ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea care a arătat că în lipsa sistemului antigrindină ”era prăpăd şi la culturile de cereale păioase şi la plantaţiile viticole şi pomicole”.

Ministrul s-a declarat optimist în privinţa recoltei de cereale din acest an, în pofida vremii nefavorabile și a subliniat că rămânem pe podium în clasamentul european, în condiţiile în care anul trecut au fost înregistrate cele mai bune rezultate din istorie.

În urma producţiilor record la grâu, porumb şi floarea soarelui, România s-a clasat pe locul trei în Uniunea Europeană cu o recoltă totală de cereale de aproape 32 de milioane de tone, a mai spus Daea.

The post Ministrul Agriculturii: fără sistemul antigrindină producțiile erau compromise appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ministrul Agriculturii: fără sistemul antigrindină producțiile erau compromise

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.