Administrație

Premierul Viorica Dăncilă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre rezultatele referendumului de duminica trecută şi situaţia guvernării

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au fost necesare, în urma schimbărilor de pe scena politică produse după scrutinul din 26 mai.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, la începutul şedinţei de guvern, că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis despre nominalizările de miniştri şi despre aplicarea rezultatelor referendumului.

„Am discutat fiecare propunere în parte, iar în scurt timp sperăm să avem răspuns de la dl preşedinte Iohannis”, a spus Dăncilă.

În ceea ce priveşte rezultatele referendumului, Viorica Dăncilă a spus că, în opinia sa, soluţia o reprezintă o modificare legislativă adoptată în Parlament.

Ieri, şeful statului a cerut demiterea imediată a doi miniştri din cabinetul Dăncilă – ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, şi ministrul de interne, Carmen Dan. Preşedintele României spunea că trebuie să existe şi urmări politice pentru modul defectuos în care a fost organizat votul din diaspora.

Întâlnirea de la Palatul Cotroceni, de astăzi, a avut loc şi în contextul în care şeful statului nu acceptă propunerea de numire a lui Titus Corlăţean în funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, potrivit unor surse politice.

Pe masa preşedintelui Klaus Iohannis se află şi alte propuneri de numire de noi miniştri la justiţie, fonduri europene şi pentru românii de pretutindeni.

The post Premierul Viorica Dăncilă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre rezultatele referendumului de duminica trecută şi situaţia guvernării appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Premierul Viorica Dăncilă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre rezultatele referendumului de duminica trecută şi situaţia guvernării

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button