“Sărbătoarea Recoltei” la Luduş

sarbatoarea recoltei la ludus

Una dintre manifestările cultural-artistice-distractive cu care s-au obișnuit locuitorii cartierului Roșiori din orașul Luduș este „Sărbătoarea Recoltei” organizată în fiecare an de Primăria și Consiliul Local al orașului Luduș.

Manifestarea este inclusă în calendarul activităților de profil cu caracter local și județean prin care se dorește promovarea specificului și a talentelor locale.

„Am propus organizarea manifestării „Sărbătoarea Recoltei” în cartierul Roșiori în ziua de 1 septembrie 2019 prin marcarea unor evenimente culturale, artistice, precum și a unor activități cu caracter expozițional – economic. Evenimentul cuprinde toată paleta de activități necesare pentru petrecerea timpului liber și pentru promovarea valorilor și tradițiilor locale. Manifestările vor avea loc în aer liber și vor cuprinde concerte de muzică ușoară și populară, dansuri populare prezentate de ansamblurile folclorice din oraș și din alte zone, activități pentru copii și altele”, a precizat Cristian Moldovan, primarul oraşului Luduş.

Protocol de colaborare

Organizarea unei manifestări cultural-artistice implică o mobilizare diversificată a unor specialiști care dispun și de mijloacele tehnice necesare. Experiența anilor trecuți a întărit ideea că succesul sărbătorii poate fi asigurat numai prin colaborarea cu o instituție specializată. În acest an, Asociația „Keknefelejcs Notatarsulat” cu sediul în Târgu-Mureș, reprezentată prin Abram Tibor, a fost aleasă pentru a organiza „Sărbătoarea Recoltei” din cartierul Roșiori. Prin protocolul de colaborare, Asociația „Keknefelejcs Notatarsulat” se obligă să utilizeze suma primită de la bugetul local al orașului Luduș, 15.000 de lei, numai în scopul realizării obiectivelor din protocol, „să identifice și să atragă alte surse de venituri legal constituite pentru suplimentarea bugetului necesar organizării manifestării, până la acoperirea integrală a cheltuielilor ocazionate de aceasta; să asigure buna organizare a tuturor evenimentelor cultural artistice, prin amenajarea domeniului public pus la dispoziție și prin prezența în recitaluri a tuturor artiștilor și ansamblurilor invitate, în data și la ora stabilită în program; să pună la dispoziția colaboratorului toate documentele justificative privind cheltuirea sumelor din bugetul alocat manifestării, în termen de 30 de zile de la încetarea prezentului protocol”.

Suma de 15.000 de lei alocată de la bugetul local pentru „Ziua Recoltei – Roșiori, ediția 2019” este repartizată pentru astfel: scena cu sonorizarea și lumini – 4.500 de lei, Orchestra Keknefelejcs (muzica populară) – 3.000 de lei, Bea-Show (muzică ușoară) – 1.500 de lei, spectacol pentru copii – 2.500 de lei; Tobogan gonflabil pentru copii (închiriere) – 1.000 de lei, Asociația pentru păstrarea tradițiilor (judeţul Alba) – 2.000 de lei, alte activități pentru copii – 500 de lei.

În ședința Legislativului local din 30 iulie 2019 a fost prezentat proiectul de hotărâre prin care consilierii locali au aprobat organizarea manifestării „Sărbătoarea Recoltei” din cartierul Roșiori în ziua de 1 septembrie 2019, colaborarea Oraşului Luduș cu Asociația „Keknefelejcs Notatarsulat” pentru organizarea în comun a manifestării şi finanțarea manifestării cu suma de 15.000 lei de la bugetul local al orașului și din alte surse legal constituite.

Ioan A. BORGOVAN

 

Post-ul “Sărbătoarea Recoltei” la Luduş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: “Sărbătoarea Recoltei” la Luduş

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.