Ședința extraordinară a CL Tg.Mureș, amânată

sedinta extraordinara a cl tg mures amanata

Astăzi a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Tg. Mureș, în care ar fi trebuit votată o rectificare bugetară, de finanțare a unor proiecte cultural-sportive și educaționale.
Ședința a fost amânată, majoritatea consilierilor refuzând să voteze până și ordinea de zi.

Consilierul local POL, Radu Bălaș susține că alianța UDMR –PSD care, având majoritatea în plen și președințiile tuturor comisiilor, a acționat imoral:

Mi se pare imoral că cei din UDMR au tot stat prin comisii, au făcut cum au vrut ei, și acum au amânat din nou, nevotând măcar ordinea de zi. Efectul imediat este că erau și proiectele cultural-sportive și educaționale care puteau fi finanțate. Așa, zeci de operatori culturali, de cluburi sportive și de școli nu vor primi banii pe manifestările pentru care au aplicat proiectele, care au loc în perioada asta, iulie-august.

Șeful Comisiei de Buget din CL Tg. Mureș, consilierul UDMR, Csiki Zsolt, a explicat că ei au votat amânarea ședinței pentru că Primăria Tg.Mureș a propus o rectificare de buget de peste 100 milioane de lei, sumă pe care nu a justificat-o:

Noi am avut un buget aprobat în aprilie, în 4 iulie s-a venit cu o rectificare de 105 milioane de lei pentru care nu am primit explicații de unde vor veni acei bani în plus. La ultima ședință s-au făcut niște modificări care nu sunt identice cu procesul verbal din comisie; am văzut 2-3 greșeli și am cerut explicații, dar trebuie să facem o nouă comisie de Buget înainte de un Consiliu Local.

Consilierul personal al primarului și președintele ALDE Tg. Mureș, Claudiu Maior, susține că opțiunea de a bloca votarea rectificării de buget, este una politicianistă:

Nu este normal ca pentru a doua oară să se amâne bugetul, domnii consilieri indiferent de partid, ar trebui să gândească în primul rând pentru oraș. Faptul că unii cred că a început campania electorală, asta nu înseamnă că orașul trebuie să stagneze. Te bazezi pe un buget foarte bine fundamentat, dar nu politic. Pentru că atunci când gândim că peste un an vor fi alegeri și nu știm cum să blocăm bugetul, doar ca să facem rău actualei conduceri sau personelor care sunt în administrativ, atunci gândim foarte rău.

Aleșii Tg. Mureșului speră ca în 1 august să se revină cu o nouă ședință a Consiliului Local, când se va da cale liberă finanțărilor atât de așteptate.

Valeriu Russu

The post Ședința extraordinară a CL Tg.Mureș, amânată appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ședința extraordinară a CL Tg.Mureș, amânată

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.