Administrație

Sprijin financiar pentru gravide și viitoarele mame din Tg.Mureș

Printre proiectele cele mai importante care vor fi propuse spre aprobare astăzi, la ședința CL Tg. Mureș, se numără regulamentul de ridicare a mașinilor staționate ilegal, tarifele la transportul în comun de persoane, eliminarea taxelor pentru taxiurile cu propulsie electrică sau sprijinirea femeilor care vor să devină mame.

Unul dintre proiectele se va referi la aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi declararea de utilitate publică de interes local a studiului de fezabilitate pentru strada de legătură între Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi strada Livezeni”.

Un alt proiect se referă la aprobarea Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate neregulamentar, precum şi a celor fără stăpân şi abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Tîrgu Mureş. Și tot legat de transportul din municipiu, aleșii locali vor decide dacă aprobă ajustarea şi modificarea tarifelor pentru serviciile de transport public local de persoane, ca și decontarea legitimațiilor de călătorie pentru pensionari și persoane cu dizabilități, a foștilor deținuți politici, veteranilor de război, a luptătorilor Revoluției din 1989, elevilor și studenților.

Un proiect de hotărâre așteptat de târgumureșeni se referă la elaborarea ghidului informativ pentru reabilitarea fațadelor în zonele istorice protejate ale municipiului. De asemenea, aleșii locali vor decide dacă aprobă programului de finanțare nerambursabilă din bugetul local al municipiului pentru achiziționarea autoturismelor noi cu propulsie 100% electrică şi autoturisme noi cu propulsie hibridă benzină/electrică destinate transportului public de persoane în regim de taxi din Târgu Mureş. Și tot în acest domeniu se referă proiectul de eliminare a taxelor privind autorizația pentru executarea serviciilor de transport în regim de taxi pentru autoturismele cu propulsie 100% electrică si reducerea acestor taxe pentru maşini cu propulsie hibridă benzină/electrică.

Apoi, două proiecte de interes privind cuplurile ce vor să aibă copii se referă la acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna Târgu Mureș, precum și
acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile care au indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.

Valeriu Russu

The post Sprijin financiar pentru gravide și viitoarele mame din Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sprijin financiar pentru gravide și viitoarele mame din Tg.Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button