Administrație

Târgu-Mureş: Locuinţele ANL pentru medici rezidenţi, repartizate

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a înmânat vineri, 27 septembrie, cheile către beneficiarii celor 24 de locuinţe din blocul ANL construit recent în apropiere de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, vis a vis de Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”.

Dorin Florea: „Aceste locuinţe nu se vor vinde”

Mai exact, blocul de 24 de apartamente a fost construit în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, are o suprafaţă construită de 376 de metri pătraţi şi este destinat medicilor tineri.

“Ansamblul rezidențial este compus din 24 de apartamente, cu suprafețe cuprinse între 38,5 și 75,8 metri pătrați, distribuite astfel: 12 apartamente cu o cameră, zece cu două camere, iar două cu trei camere. Blocul deține spații tehnice, depozit pentru biciclete și cărucioare, spațiu pentru uscarea rufelor și unul alocat centralei termice. Doresc să precizez, încă de pe acum, că aceste locuințe nu se vor vinde, așa cum s-a întâmplat în 1995), deoarece imobilele sunt destinate să fie cedate succesiv medicilor care își desfășoară activitatea în Târgu-Mureș. Investiția Primăriei Târgu-Mureș în acest proiect a fost de peste 4 milioane de lei și a constat în terenuri și utilități. Urmează ca în anul 2021, tot printr-un parteneriat cu ANL, să fie puse la dispoziția tinerilor alte 60 de apartamente pe strada Depozitelor din Târgu-Mureș”, a precizat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Urmează racordarea la reţeaua de gaz

La predarea cheilor a fost prezent şi Vasile Filimon, directorul general al SC Locativ SA, care a explicat că blocul de locuinţe va fi administrat de societatea pe care o conduce. Totodată, Vasile Filimon a promis că în viitorul foarte scurt blocul va fi racordat la reţeaua de gaz.

“Astăzi am făcut o simulare împreună cu colegii mei de la Compartimentul Locuinţe, la garsoniere, în funcţie de venituri, de vârstă – sub 35 de ani sau peste 35 de ani, chiria este între 190 şi 210 de lei, la apartamentul cu două camere chiria e de circa 290 – 310 lei, iar la apartamentul cu trei camere, în funcţie de vârstă şi de venituri, chiria este de 375 – 425 de lei”, a declarat directorul general al SC Locativ SA.

“Singura utilitate care nu există în acest moment este gazul pentru centrala de bloc, pentru că se aşteaptă hotărârea de Consiliu Local care a fost aprobată ieri (joi, 26 septembrie – n.r.), hotărârea de transferare – administrare a blocului către Locativ. Din discuţia pe care am avut-o cu secretara municipiului, săptămâna viitoare se va rezolva această problemă, hotărârea va fi validă după cinci zile, iar toate documentele sunt pregătite pentru a merge şi a semna contractul pentru introducerea gazului şi sunt convins că până la sfârşitul săptămânii viitoare va funcţiona centrala. În acest moment, în bloc există curent electric şi apă rece”, a mai spus Vasile Filimon.

Alex TOTH

 

 

Post-ul Târgu-Mureş: Locuinţele ANL pentru medici rezidenţi, repartizate apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Târgu-Mureş: Locuinţele ANL pentru medici rezidenţi, repartizate

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button