Administrație

Valoarea investiției de reabilitare a DJ 106 Sighișoara – Agnita, actualizată

Consilierii județeni au aprobat, în cea mai recentă ședință ordinară, un proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei „Reabilitare DJ 106 Agnita – Sighişoara”. Actualizarea valorii investiției este justificată de majorarea prețurilor materialelor, utilajelor și a manoperei, astfel că valoarea devizului general la faza Proiect Tehnic a crescut față de valoarea devizului general la faza Studiu de Fezabilitate cu 7.383.046,96 lei cu TVA.

 

Consilierii județeni mureșeni au votat în unanimitate, în ședința ordinară din 31 iulie, proiectul de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei „Reabilitare DJ 106 Agnita – Sighişoara”.

Potrivit devizului general la faza de proiect tehnic, valoarea investiței a crescut cu 7.383.046,96 lei, inclusiv TVA, astfel că valoarea totală se cifrează la 125,810 milioane de lei, din care construcții montaj – 109,096 milioane de lei.

Această majorare a fost justificată de SC Explan SRL, în adresa nr. 1121/26.06.2019, prin faptul că au fost majorate prețurile materialelor, a utilajelor și a manoperei.

“Aici există un proiect european pe care l-am câștigat, dar prin actualizarea proiectului este o diferență de 7 milioane de lei din valoarea de 125 de milioane care este costul total al proiectului. Efectiv, investiția se mărește cu 7 milioane de lei care va fi suportat din bugetul propriu al bugetului Consiliului Județean Sibiu și al Consiliului Județean (CJ) Mureș proporțional în funcție de kilometri care îi revin fiecărui județ”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, care a explicat că aceste cheltuieli sunt neeligibile.

Documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobaţi în data de 7 iulie 2017 prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 101.

În 2 februarie 2018 a fost semnat contractul de finanţare nr. 953 în vederea implementării proiectului ”Reabilitare DJ 106 Agnita – Sighişoara”, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, în cadrul căruia Axa prioritară 6, Prioritatea de investiţii 6.1, finanţează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanță regională în vederea creşterii gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea reţelei TEN –T prin modernizarea drumurilor judeţene. Ca urmare a semnării contractului de finanțare a fost lansată procedura de achiziţionare a serviciilor de elaborare a documentaţiei tehnice la faza Proiect tehnic de execuţie, procedură câștigată de Explan, companie care a semnat contractul de servicii nr. 18.092 în 21 noiembrie 2018.

Documentația a fost transmisă de către firmă în 28 martie 2019, ca apoi în 15 mai aceasta să fie înaintată finanțatorului, iar în 12 iulie 2019, prin adresa nr. 25.639, ADR Centru a comunicat acordul privind conformitatea Proiectului tehnic.

După aprobarea proiectului de hotărâre în ședința CJ Mureș din 31 iulie, va fi lansată licitația publică pentru contractarea executantului lucrărilor de reabilitare a drumului județean 106.

Ligia VORO

Post-ul Valoarea investiției de reabilitare a DJ 106 Sighișoara – Agnita, actualizată apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Valoarea investiției de reabilitare a DJ 106 Sighișoara – Agnita, actualizată

Credit autor: Ligia Voro.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button