Ziua Eroilor, la Oarba de Mureş

ziua eroilor la oarba de mures

Instituția Prefectului – Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Târgu-Mureș și Primăria orașului Iernut organizează joi, 6 iunie, mai multe evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Eroilor.

Începând cu ora 12.00, va avea loc o Ceremonie militară și religioasă la Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureș, urmată de un recital de poezie patriotică, susținut de Lucreția Mărginean.

Ceremonia se va încheia cu defilarea gărzii de onoare.

“Ziua Eroilor a fost proclamată ca sărbătoare națională a poporului român prin Legea nr. 48/1995, în ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiției românești. Autoritățile publice, instituțiile de orice fel și toți cetățenii țării au îndatorirea de a păstra și de a întreține monumentele eroilor și locurile lor de veci. Aceleași îndatoriri le revin și față de monumentele și locurile de veci ale eroilor altor state căzuți în luptă pe teritoriul României”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș.

(Redacţia)

Post-ul Ziua Eroilor, la Oarba de Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ziua Eroilor, la Oarba de Mureş

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.