Aproape jumătate dintre candidații la titularizare au luat note de trecere

aproape jumatate dintre candidatii la titularizare au luat note de trecere

În județul Mureș, rata de promovare la examenul de titularizare este de 49,55%, mai mare ca media pe țară, de 46,86%.

Acestea sunt primele rezultate, înainte de contestații, a declarat pentru Radio Tg.Mureș inspectorul școlar general adjunct Sabin Pășcan:

Au fost prezenți 668 de candidați, iar 301 au luat note mai mari sau egale cu 7.00. Cele mai multe posturi titularizabile au fost și în acest an la învățământ primar, educatoare, iar la profesori la educație fizică și sport. La Fizică și Chimie, județul Mureș are deficit de cadre didactice calificate. Apoi, am avut foarte mulți candidați la Limba și literatura română pe două posturi titularizabile și tot aici s-a obținut singura medie de 10 la titularizare din județul Mureș.

Inspectorul școlar general adjunct Sabin Pășcan a precizat că în județul Mureș sunt probleme la disciplinele cu un număr redus de ore, unde catedrele sunt ocupate de suplinitori :

Nu se poate constitui catedră de exemplu la educație tehnologică, la istorie, geografie, nu se poate constitui catedră titularizabilă în cadrul unității de învățământ pe biologie, desen, pe educație muzicală. Și în această situație în toamnă aceste frânturi de ore sau de catedre sunt ocupate fie de cadre didactice calificate prin sistem de plată cu ora, fie de pensionari care sunt menținuți în sistem , tot așa la plata cu ora.

Rezultatele finale se vor comunica săptămâna viitoare.

Pe 31 iulie, după rezolvarea contestațiilor, candidații cu note peste 7.00 vor ocupa posturile vacante.

Valeriu Russu

The post Aproape jumătate dintre candidații la titularizare au luat note de trecere appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Aproape jumătate dintre candidații la titularizare au luat note de trecere

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.