Cultură

Astăzi și mâine absolvenții susțin proba orală la limba română a examenului de bacalaureat

În perioada 27 – 28 august are loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat.

În județul Mureș examenul s-a desfășurat fără probleme, a declarat pentru RTM purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Camelia Irimie-Matei.

Această probă se desfășoară în următoarele centre de examen din județul Mureș: Liceul Teoretic Bolyai Farcas, Liceul Tehnologic Gheorghe Șincai, Liceul Tehnologic Târnăveni și Liceul Tehnologic Lucian Blaga Reghin. Totul se desfășoară în mod normal, avem aproximativ 200 de elevi înscriși în cele două zile.

Inspectorul școlar județean adjunct din Harghita, Cristian Glodeanu, a declarat că proba de astăzi s-a derulat fără probleme în cele 3 centre de examinare.

Examenul a decurs normal, nu am avut niciun semnal că ar fi probleme undeva. Avem 3 centre de examen și un centru zonal de evaluare.

Până săptămâna viitoare, candidaţii vor fi testaţi şi la limba maternă, la competenţe digitale, dar şi la o limbă străină.
Primele rezultate vor fi afişate pe 3 septembrie, zi în care pot fi depuse şi contestaţiile.

Elevii vor afla notele finale pe 7 septembrie. Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris la examenul maturităţii în această sesiune, aproape 29.000 provin din promoţia de anul acesta, iar aproape 15.000 sunt din cele anterioare. La sesiunea de vară, rata finală de promovare a fost de 69,1 la sută.

Raluca Creţ

The post Astăzi și mâine absolvenții susțin proba orală la limba română a examenului de bacalaureat appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Astăzi și mâine absolvenții susțin proba orală la limba română a examenului de bacalaureat

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button