Cultură

Brașov: Școală de vară pentru o societate incluzivă, inovativă și durabilă

Inițiativa aparține Asociației ”Brașov Iceberg” care organizează evenimentul în perioada 26 august – 6 septembrie, în parteneriat cu universitățile Transilvania și Saskatchewan, Canada

Evenimentul are loc în clădirile Departamentului de cercetare al universității brașovene, la inițiativa unui grup de universitari români și a unor brașoveni stabiliți în Canada.

Directorul Asociației ”Brașov Iceberg”, Ionuț Țața:

Tema centrală ține de metode de cercetare în științe sociale, analiza spațială și planificarea urbană. Acoperim apoi tema datelor deshise, ”open data” și a bunei guvernanțe, tematica de cercetare utilizând rețele sociale și a modului în care se folosesc datele din Facebook sau Twitter, inclusiv cu o predare a software-erelor necesare pentru acest gen de cercetare și, prin experți invitați, acoperim și tematici care țin de utilizarea în antreprenoriat, în business, a lucrurilor pe care se învață la această școală de vară, ca să o facem cât mai practică și cât mai utilă pentry participanți.

Pentru ediția a doua a Școlii de vară, organizatorii au stability, deja, tematici precum Smart City, industrie 4.0 și automatizări, a anunțat Ionuț Țața.

Nu în ultimul rând, ”Brașov Iceberg” a fost solicitat de universități din Franța și Belgia, să faciliteze pe viitor prezența profesorilor universitari canadieni în acele țări, la școli de vară similare.

Valeriu Russu

The post Brașov: Școală de vară pentru o societate incluzivă, inovativă și durabilă appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Brașov: Școală de vară pentru o societate incluzivă, inovativă și durabilă

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button