Cultură

Brașovul pierde patru clase de liceu, în anul școlar următor

În anul școlar 2019-202, în județul Brașov vor fi, în total, 110 clase de liceu și alte 67 de clase de învățământ profesional, dintre care jumătate vor fi de învățământ profesional dual.

Practic, pentru anul școlar următor, județul Brașov pierde patru clase de liceu, respectiv, peste 100 de locuri. Câte o clasă de liceu în minus vor avea „Doamna Stanca”, din Făgăraș, „Ștefan Octavian Iosif”, din Rupea, Colegiul Economic „Andrei Bârseanu” și Liceul cu Program Sportiv.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean s-a constituit o comisie, care a luat în considerare mai multe criterii pe baza cărora s-au făcut tăierile. Ariana Bucur, inspector școlar general:


Pe de altă parte, s-a luat în considerare și scăderea populației școlare, precum și fenomenul de părăsire timpurie, aproape 150 de copii care erau înscriși în clasa a VII-a, nu se mai regăsesc în clasa a VIII-a. Astfel, au fost tăiate 11 clase de liceu, dar șapte colegii au primit, în compensare, câte o clasă de învățământ profesional în plus. Astfel, pierderea reală este de doar patru clase de liceu.

Chiar și cu aceste reduceri, toți elevii care încheie clasa a VIII-a acum vor avea un loc asigurat în liceu sau învățământul profesional.

Din nou, Ariana Bucur:

Admiterea la liceu începe din săptămâna 3-7 ulie, cu completarea fișelor de opțiuni pentru un liceu, după ce copiii vor fi susținut Evaluarea Națională.

Repartizarea computerizată va avea loc în 12 iulie. La nivelul județului Brașov, Inspectoratul Școlar estimează că vor fi peste 4350 de absolvenți ai claselor a VIII-a.

The post Brașovul pierde patru clase de liceu, în anul școlar următor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Brașovul pierde patru clase de liceu, în anul școlar următor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button