Festin cultural sâmbătă la Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița

festin cultural sambata la festivalului international de poezie si muzica poezia e la bistrita

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița a debutat joi, 11 iulie și până în 14 iulie va aduce publicului pasionat de literatură și muzică întâlniri speciale cu poeți reprezentativi români și spanioli, muzicieni de calibru, un prozator important pe plan european, ateliere de lectură și scriere creativă pentru liceeni, dar și proiecții de filme și alte evenimente conexe.

Programul zilei de sâmbătă, 13 iulie va începe la Restaurantul Rapsodia, la ora 11.00, printr-un dialog cu prozatorul György Dragomán. Evenimentul va fi moderat de Nicoleta Munteanu. La ora 14.30, în același loc, Tudor Giurgiu va intra în dialog cu Cezar Gheorghe și va vorbi despre TIFF și despre cel mai recent lungmetraj, „Parking“, bazat pe romanul „Apropierea“ de Marin Mălaicu-Hondrari.

Liceenii pasionați de literatură au ocazia să își pună talentul la treabă în cadrul unui atelier de lectură și scriere creativă coordonat de Marin Mălaicu-Hondrari și Ana Dragu. Workshopul va avea loc la Casa Județeană pentru Cultură de la ora 16.15.

Mult-așteptatele recitaluri de poezie vor începe la ora 18.00 la Centrul Municipal Sinagoga Bistrița. Vor citi din creații proprii Andrada Strugaru, Robert Șerban, Mina Decu, Anna T. Szabó (Ungaria), Ben Clark (Spania), Ligia Keșișian, Andra Rotaru, Andreea Gal și Victor Țvetov (Republica Moldova).

Seara se va încheia cu un recital muzical susținut de către soprana Daniela Păcurar, violonistul Claudiu Hontilă și pianistul Lucian Dușa.

Post-ul Festin cultural sâmbătă la Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festin cultural sâmbătă la Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița

Credit autor: Andrei Vornicu.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.