Cultură

Guvernul intenţionează să semneze un protocol de colaborare cu federaţiile studenţeşti

Propunerea a fost făcută, ieri, de premierul Viorica Dăncilă reprezentanţilor studenţilor cu care a discutat la Palatul Victoria despre problemele cu care se confruntă.

Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Petrişor Laurenţiu Ţucă, spune că s-a stabilit ca sistemul de acordare a burselor să nu sufere modificări, iar marţi urmează o nouă discuţie pe tema gratuităţilor pe calea ferată.Laurențiu Petrișor Ţucă, reprezentantul unei asociații studențești, a declarat după întâlnirea de la guvern că premierul Viorica Dăncilă a propus studenţilor un acord de colaborare guvernamentală:

Laurenţiu Petrişor Ţucă: Nu am stabilit forma exactă a protocolului, dar am spus că ar fi o serie de lucruri de îmbunătăţit în sfera educaţională în momentul de faţă, să vedem cum le putem ancora într-un astfel de protocol. Au fost mai multe discuţii, nu doar bursele şi transportul feroviar. Au fost mai multe discuţii referitoare la condiţiile din cămin, am ridicat problema spre exemplu a faptului că în momentul de față, deși actuala coaliție de guvernare și-a asumat construcția unui număr de 30 de cămine, până în momentul de față nu avem nici un cămin nou pentru studenții din România. Faptul că sunt din ce în ce mai puține locuri pentru studenții români, faptul că condițiile pe care noi le avem în căminele din România sunt din ce în ce mai rele şi ar trebui să se dezvolte astfel de condiții normale pentru a trăi decent.

Laurenţiu Petrişor Ţucă a mai precizat că în cadrul întâlnirii a fost stabilit ca sistemul acordării burselor să fie păstrat și nu a fost discutată încă problema călătoriilor gratuite pentru studenți pe calea ferată. O nouă întâlnire dintre reprezentanții Guvernului și cei ai studenților va avea loc marțea viitoare.

Reamintim că ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a subliniat din nou astăzi că facilitățile acordate studenților pentru transportul pe calea ferată trebuie să aibă niște limităr,i pentru că nu este corect față de alte categorii de persoane și este dăunător pentru economia companiei de căi ferate.

The post Guvernul intenţionează să semneze un protocol de colaborare cu federaţiile studenţeşti appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Guvernul intenţionează să semneze un protocol de colaborare cu federaţiile studenţeşti

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button