Cultură

Încă 17 unități școlare vor fi autorizate până la sfârșitul anului, în Mureș

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a declarat astăzi într-o conferință de presă că în acest moment există 23 de unități școlare fără autorizație sanitară de funcționare, însă o parte din acestea sunt în lucru pentru intrarea în legalitate.

Problemele unităților școlare au fost ridicate în cadrul unei videoconferințe la care au participat toți prefecții din țară. Aceștia au primit dispoziție să se deplaseze în școli pentru a verifica dacă sunt pregătite pentru noul an școlar.

Mircea Dușa a avut ieri o întâlnire cu primarii localităților unde sunt școli cu probleme, pentru a stabili soluțiile necesare.

Nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar, în momentul de față, 23 de unități școlare, cu posibilități de autorizare, până la sfârșitul lunii octombrie și noiembrie, din cele 23 la încă 17 clădiri, având în vedere că aceste clădiri sunt supuse unui proces de modernizare, de reparații și dotare. Programele de investiții sunt finanțate din diferite surse, fie că sunt programe în derulare pe PNDL, AFIR sau POR. Aceste lucrări vor fi finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie, unele chiar în decembrie, și pot fi autorizate în cursul acestui an.

În aceste zile toate școlile sunt verificate de reprezentanți ai DSP, DSV, ISU, IȘJ și Prefectură, iar în perioada următoare controalele se vor extinde și asupra unităților de cazare și a spațiilor de servire a mesei, acolo unde acestea există.

Raluca Creț

The post Încă 17 unități școlare vor fi autorizate până la sfârșitul anului, în Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Încă 17 unități școlare vor fi autorizate până la sfârșitul anului, în Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button