Cultură

Începe Festivalul Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița – programul primei zile

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița va avea loc în intervalul 11-14 iulie și va aduce publicului pasionat de literatură și muzică întâlniri speciale cu poeți reprezentativi români și spanioli, muzicieni de calibru, un prozator important pe plan european, ateliere de lectură și scriere creativă pentru liceeni, dar și proiecții de filme și alte evenimente conexe.

Festivalul va debuta joi, 11 iulie, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrița, începând cu ora 18.00, la Galeria Lina cu vernisajul expoziției „Transgresiunea influențelor. Trenduri” în cadrul proiectului Mountain Plen Air, coordonat de Eugen Alupopanu și Adrian Crîșmaru. Evenimentul va fi urmat de deschiderea oficială a festivalului și prezentarea invitaților, ocazie cu care va fi decernat Premiul pentru literatură al orașului Bistrița poetului Ioan Es. Pop și Premiul Librarul anului lui Andrei Pintea de la Librăria Humanitas Cluj-Napoca.

Vor urma lecturi ale poeților Ioana Vintilă, Teodor Dună, Robert Gabriel Elekeș, Ion Mureșan, Meritxell Gené (Spania), Merlich Saia, Tehila Hakimi (Israel) și V. Leac.

Finalul serii va fi pe măsură, iar publicul se va putea delecta cu un concert al inconfundabilei Ada Milea, alături de binecunoscuții ei prieteni Anca Hanu, Cristi Rigman și Bobo Burlăcianu.

Post-ul Începe Festivalul Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița – programul primei zile apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Începe Festivalul Internațional de poezie și muzică Poezia e la Bistrița – programul primei zile

Credit autor: Andrei Vornicu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button