Cultură

INTERVIU cu Bianca Oprea, solistă de muzică populară: „Aș fi foarte mândră și fericită să duc mai departe tradițiile noastre!”

Bianca Oprea face parte din categoria tinerilor târgumureșeni care luptă pentru a păstra tradițiile și folclorul românesc. Elevă a Școlii Populare de Artă sub coordonarea cântăreţei de muzică populară Dorina Oprea (numele este doar o coincidență), Bianca este o artistă care promite să performeze în acest frumos domeniu, având un CV din care amintim Premiul 2 la concursul internațional ”Maria Tănase” din Craiova, Premiul 3 la concursul internațional ”Moineșteanca” din Bacău şi Premiul 1 la concursul ”Livemuseart” din Arad.

Reporter: Cum ai descoperit talentul pentru muzică?

Bianca Oprea: Talentul pentru cântec l-am descoperit destul de târziu, pot spune. Făcând parte dintr-un ansamblu de dansuri populare, la un moment dat, profesorul meu, împreună cu mama partenerului meu, m-a auzit cum fredonam melodii, iar apoi m-au tot pus să le cânt. Într-o zi, instructorul trupei m-a luat de mână și m-a dus la o profesoară de canto. Le sunt profund recunoscătoare profesorului meu și mamei partenerului meu pentru că m-au descoperit.

Rep.: Cum de ai ales muzica populară și nu alt gen de muzică?

B.O.: Datorită faptului că făceam și dansuri populare și că de mică încercau părinții să mă îndrepte către latura folclorică a muzicii. Am început încă de pe atunci să fiu pasionată de muzica populară.

Rep.: Ce te atrage cel mai tare spre folclor?

B.O.: Nu pot să spun că este ceva anume ce mă atrage cel mai mult către folclor, îmi place tot! Pot spune că aș fi foarte mândră și fericită să pot să duc mai departe tradițiile noastre din bătrâni, cântecul popular, și bineînțeles, minunatele costume populare cu care ne putem mândri și peste hotare.

Rep.: Cât de mult repeți în general?

B.O.: În general, repet cât de mult pot. Cel puțin o oră-două pe zi, dar, orice aș face, am o melodie în minte pe care o mai fredonez și o repet mintal.

Rep.: Ce recomanzi celor care doar acum încep să își descopere pasiunea pentru muzică?

B.O.: Celor care acum încep să descopere pasiunea pentru muzică le recomand să aibă multă încredere în ei și să nu renunțe la visul lor, chiar dacă cei din jur le mai pun piedici. Dacă faci asta și depui muncă și efort în direcția asta, reușești.

Rep.: Ce planuri de viitor ai?

B.O.: Pe viitor vreau să avansez şi să dezvolt cât de mult pot această pasiune pentru muzică și folclor.

A consemnat Alex Ionuț ORBAN

 

Post-ul INTERVIU cu Bianca Oprea, solistă de muzică populară: „Aș fi foarte mândră și fericită să duc mai departe tradițiile noastre!” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: INTERVIU cu Bianca Oprea, solistă de muzică populară: „Aș fi foarte mândră și fericită să duc mai departe tradițiile noastre!”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button