Cultură

Michel Gondry și Uzina de Vise

Poate cel mai frumos proiect TIFF 18 e Uzina de Vise a lui Michel Gondry. Uzina Filmelor de Amator i se spune oficial,pe afiș.
Michel Gondry a insistat însă, la întâlnirea de sâmbătă, 1 iunie asupra termenului ‚amator’, nu un neprofesionist ci un om cu un hobby cât se poate de sincer și adesea profund.
Uzina lui Gondry se inspiră din filmul său Be Kind Rewind (2008) și țintește spre transformarea visului în realitate, adică cei care visează să facă film să își poată transpune emoția în realitatea unui film .
Michel Gondry spunea că visele îl inspiră adesea și că nu de puține ori și-a transpus visele în scenarii. Nu există reguli prescrise în regia de film, a spusMichel Gondry.
TIFF 18 l-a invitat pe Michel Gondry să susțină un masterclass, sâmbătă,1 iunie, iar cinefilii au vazut/revăzut celebrele sale filme: Strălucirea eternă a minții neprihănite(2004), Be kind Rewind(2008) șI Arta viselor (2006).
Proiectul Uzina de Vise a funcționat și la Buenos Aires, Montreal, Frankfurt, Moscova sau Paris.
Proiectul se înscrie în Sezonul Cultural România-Franța 2019 și este deschis tuturor celor ce vor să creeze, să experimenteze și mai ales să parcurgă toate etapele realizării unui film.
Până pe 31 iulie se poate vizita și „exploata” această instalație interactivă care pune la dispoziție toate resursele pentru „nașterea” unui film.

Diana Gherendi

The post Michel Gondry și Uzina de Vise appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Michel Gondry și Uzina de Vise

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button