Cultură

Palatul Culturii din Tîrgu-Mureș a primit două stele Michelin!

O veste nemaipomenită a venit astăzi de la Biroul de Presă al Muzeului Județean Mureș. Potrivit acesteia, Palatul Culturii din Tîrgu-Mureș a primit două stele Michelin în Ghidul Michelin România! Alături de Palat, alte trei obiective turistice din Tîrgu-Mureș au fost evidențiate cu stele Michelin.

 

 

„Avem bucuria de a vă anunța că Palatul Culturii din Tîrgu-Mureș a primit două stele Michelin din trei, iar Muzeul de Etnografie și Artă Populară, administrat tot de Muzeul Județean Mureș, a fost distins cu o stea. Celebrul ghid Michelin, care apare încă din anii 1900, este un real barometru mondial de recunoaștere a locațiilor unui oraș, precum și a altor atracții turistice: restaurantele, peisajele, muzeele, expozițiile sau orice face parte din patrimoniul cultural al unei țări și merită vizitat. Alături de Palatul Culturii și Muzeul de Etnografie și Artă Populară, au mai primit câte o stea Michelin Palatul Administrativ, construit tot de Dezső Jakab și Marcell Komor cu puțin înainte de Palatul Culturii învecinat, iar Piața Trandafirilor a fost cotată tot cu două stele Michelin pentru patrimoniul cultural arhitectural”, a anunțat în urmă cu câteva minute Florentina Váry, PR Muzeul Județean Mureș.

„Cu această ocazie țin să mulțumesc tuturor colegilor din muzeu care au susținut proiectele culturale de expoziție și evenimentele organizate în Palat, au susținut proiectele de renovare și reabilitare a Palatului, colaboratorilor dar și colegilor de la Consiliul Județean Mureș care ne-au susținut atât financiar cât și profesional. Consider că este un succes comun și sper să putem continua această muncă valoroasă și să extindem și pe oraș în viitor”, spune și managerul Muzeului Județean Mureș Soós Zoltán într-o postare pe rețeaua de socializare facebook.

 


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Palatul Culturii din Tîrgu-Mureș a primit două stele Michelin!

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button