Sindicatele din învățământ ar putea picheta Ministerul Educației

sindicatele din invatamant ar putea picheta ministerul educatiei

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” avertizează guvernul că, în cazul în care vor apărea probleme la plata drepturilor salariale sau a celor obținute de pe urma deciziilor instanțelor, vor recurge la proteste începând din septembrie.
Mai multe aflăm de la președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” Mureș, Maria Rizi:

Vom face toate demersurile necesare pentru bunăstarea colegilor noștri. Vom merge până la tot ce înseamnă mișcare. Pornim de la referendum la pichetarea prefecturilor și primăriilor sau chiar a ministerului, metode la care am recurs și la care vom recurge în continuare.


Care sunt principalele nemulțumiri ale cadrelor didactice din Mureș ne spune liderul sindical Maria Rizi:

Respectarea în totalitate a mișcării de personal. Ea nu trebuie transformată prin articole, ordine sau note ministeriale. Hotărârea datei de începere a anului școlar. Începerea acestuia implică acordarea primei de instalare profesorilor debutanți. Aplicarea legii 85 întrucât aceasta va fi mai dificil de aplicat în anul ce urmează. Plata navetei cadrelor didactice. Îndeosebi datorită tinerilor care vor intra în sistem și care vor fi constrânși să își folosească o parte semnificativă din remunerație pentru plata transportului a cărui decontare durează foarte mult. Anul școlar trebuie pregătit corespunzător din toate punctele de vedere iar bugetul învățământului trebuie suplinit din cel de stat.

Liderul sindical mai spune că, multe unități de învățământ suferă de lipsă de personal, atât didactic cât și auxiliar și non-didactic, și nu pot face angajări din cauza regulilor din sistemul bugetar.

Vlad Todoran

The post Sindicatele din învățământ ar putea picheta Ministerul Educației appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sindicatele din învățământ ar putea picheta Ministerul Educației

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.